renske schuringa

Renske Schuringa

Renske Schuringa(MSc) is Ontwikkelingspsycholoog, geregistreerd bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en Neurotherapeut.

Al op jonge leeftijd had ik de wens om mensen en specifiek kinderen te helpen en in hun ontwikkeling te ondersteunen. Na mijn studie psychologie aan de Universiteit Utrecht heb ik mij verder ontwikkeld in het begeleiden, diagnosticeren en trainen van kinderen en jongvolwassenen. Als ontwikkelingspsycholoog heb ik ruime ervaring opgedaan in het verrichten van psychodiagnostisch onderzoek van leer- en gedragsproblemen bij kinderen. Door het ontdekken van de eigen (cognitieve) leerstijl van een kind kan hiermee tevens duidelijk worden hoe informatie het beste aangeboden kan worden om tot goede leerprestaties te komen. Daarnaast heb ik als studiebegeleider veel cito-, huiswerkbegeleiding  en sociale vaardigheidstraining gegeven.

In 2009 kwam ik in aanraking met neurotherapie en ondervond door zelf te trainen in korte tijd de enorme positieve effecten ervan. Sinds het voltooien van mijn opleiding aan het Neurotherapie Centrum te Hilversum, ben ik geaccrediteerd neurotherapeut en als zodanig werkzaam geweest in diverse GGZ-instellingen en praktijken. Vanaf 2010 bied ik ook in eigen praktijk neurotherapie aan kinderen, adolescenten en volwassenen met uiteenlopende klachten.

Mijn visie op gezondheid en welbevinden wordt weerspiegeld in een integrale manier van werken, waarbij ik naast neurofeedback gebruik maak van verschillende therapeutische technieken. Bij traumaverwerking kan bijvoorbeeld EFT (Emotional Freedom Techniques) een mooie manier zijn om dit proces te ondersteunen. Ook maak ik naast neurofeedback vaak gebruik van ILS (Integrated Listening System) bij kinderen waar het gehoor en het luisteren uit balans is geraakt, om daarmee de motoriek en het cognitief functioneren te verbeteren.

Mijn doel is om de eigen kracht en het zelfhelend vermogen van binnenuit aan te spreken en te versterken. Neurofeedback is een goede manier om dat te bewerkstelligen. Het mooie eraan vind ik dat het zo breed toepasbaar is en voor veel verschillende klachten verlichting kan brengen. Daarnaast is het geschikt voor alle leeftijden en leuk om te doen! Mijn kracht is het scheppen van een veilige omgeving waarin mensen zich snel op hun gemak voelen.